Naar inhoud

UiTPAS met kansentarief

Met een UiTPAS met kansentarief kan je, net zoals met een gewone UiTPAS, punten sparen en omruilen bij vrijetijdsactiviteiten. Daarbovenop betaal je met de UiTPAS met kansentarief een verminderde prijs als je naar een activiteit gaat in de regio UITPAS Dender. De UiTPAS met kansentarief is ook geldig binnen alle Leedse scholen.

 

Wanneer kom je in aanmerking voor een UiTPAS met kansentarief?

  • Je hebt een lopende collectieve schuldenregeling of bent omwille van schuldenlast in budgetbeheer bij het OCMW.
  • Je hebt recht op de verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds (met, in geval van een eigen woning, een KI lager dan 750 euro verhoogd met 125 euro per kind ten laste).
  • Je voldoet  niet  aan de twee bovenstaande voorwaarden, maar denkt toch in aanmerking te komen omdat je een laag inkomen hebt. Op basis van een inkomensonderzoek door de OCMW-maatschappelijk werker kan bekeken worden of je toch in aanmerking kan komen.
 

Met een UiTPAS met kansentarief heb je dus recht op korting bij activiteiten. Er zijn hiervoor vaste prijzen die vastgelegd zijn voor de hele regio van UiTPAS Dender:

  • voor een activiteit van een halve dag: 1,50 euro;
  • voor een activiteit van een volledige dag: 3 euro
  • voor meerdaagse activiteiten (bv. kampen…): 1/4de van de totaalprijs.
 

De UiTPAS is niet stigmatiserend aangezien hij gebruikt wordt door diverse gebruikers en op het zicht niet herkenbaar is als een kansenpas.

 

Denk je dat je in aanmerking komt? Ga zeker langs bij het OCMW. Hier helpen ze je graag verder en leggen ze je alle stappen uit. Neem contact op via 053 80 20 22.

Praktisch

Administratie
Sociale dienst

Burgerhuis

Administratief Centrum 2
9340 Lede


Tel:  053 80 20 22
E-mail

Openingsuren

 Dag

Openingsuren 

 Maandag

 9 tot 12 uur

 Dinsdag

 9 tot 12 uur

 Woensdag

 9 tot 12 uur

 Donderdag

 9 tot 12 uur

16 tot 19 uur

 Vrijdag

 9 tot 12 uur

Meer info