Naar inhoud

Sint-Vincentiusgenootschap Lede

De Sint-Vincentiusgenootschap uit Lede zet zich in voor hulpbehoevenden uit de eigen omgeving, ongeacht oorzaak, achtergrond of geloof, door het bieden van financiële en materiële steun.
Zo ontvingen verschillende gezinnen en alleenstaanden het voorbije jaar een financiële tussenkomst bij de betalingen van rekeningen voor brandstof, elektriciteit en medicatiekosten.
Daarnaast werden ook verschillende renteloze leningen toegestaan.

Om mogelijke misbruiken tegen te gaan werkt de Sint-Vincentiusgenootschap nauw samen met het OCMW van Lede. Deze samenwerking stelt de genootschap ook in de mogelijkheid om bij dringende gevallen onmiddellijk hulp aan te bieden.

Naast het bieden van financiële en materiële steun behoort ook het bezoeken van zieken en eenzamen tot het takenpakket van de vrijwilligers van de Sint-Vincentiusgenootschap.
Het voorbije werkjaar bezochten zij een aantal jarige bejaarden in het rusthuis of bij hen thuis en boden zij bij deze gelegenheid een kleine attentie aan. Op Sint-Maarten werd aan zieken, eenzamen en gehandicapten een bezoek gebracht en een pakket bezorgd van fruit en versnaperingen.

Praktisch

Administratie
Sociale dienst

Burgerhuis

Administratief Centrum 2
9340 Lede


Tel:  053 80 20 22
E-mail

Openingsuren

 Dag

Openingsuren 

 Maandag

 9 tot 12 uur

 Dinsdag

 9 tot 12 uur

 Woensdag

 9 tot 12 uur

 Donderdag

 9 tot 12 uur

16 tot 19 uur

 Vrijdag

 9 tot 12 uur