Naar inhoud

VZW Onthaal

VZW onthaal is een vrijwilligersorganisatie uit het naburige Wichelen met wie het OCMW al jarenlang samenwerkt. De voorbije jaren is de samenwerking verder uitgebreid en geformaliseerd in een samenwerkingsovereenkomst.

In eerste instantie zijn er de maandelijkse voedselpakketten die gezinnen die het financieel erg zwaar hebben moeten helpen om de eindjes aan elkaar te knopen.
VZW Onthaal organiseert deze bedeling niet alleen voor de hulpbehoevenden uit de eigen gemeente, maar ook voor mensen uit de buurgemeenten met wie ze een samenwerkingsovereenkomst hebben. Zo ook dus voor mensen uit onze gemeente.
Omdat de middelen beperkt zijn is het erg belangrijk dat de pakketten terecht komen bij diegenen die het het meeste nodig hebben. Vandaar dat de pakketten enkel kunnen worden toegekend na doorverwijzing via de sociale dienst van het OCMW.

Naast de maandelijkse voedselbedeling baat VZW Onthaal ook een winkel uit in tweedehandskledij (Margote 100, Wichelen). Wekelijks komt een groep vrijwilligers samen om de kledij de sorteren , te wassen en een plaatsje te geven in de winkelrekken. De tweedehandswinkel is geopend iedere dinsdag van 14u tot 16u30 en iedere vrijdag van 14u tot 16u30.
Daarnaast beschikt VZW Onthaal over een loods waar  huishoudtoestellen en huisgerei verkrijgbaar zijn ( loods achter winkel tweedehandskledij). Al deze spullen worden aan zeer toegankelijke prijzen aan de klanten aangeboden en ontsnappen hierdoor aan de ‘wegwerpgekte’, en krijgen de kans op een tweede leven bij hun nieuwe eigenaar. Zo vormt VZW Onthaal een mooie aanvulling op het aanbod van andere lokale tweedehandswinkels zoals vb. de Kringloopwinkel Teleshop.
In tegenstelling tot de voedselbedeling is de tweedehandswinkel vrij toegankelijk en is er dus geen doorverwijzing nodig via de sociale dienst.


Meer info kan je vinden op de website van vzw onthaal.

Praktisch

Administratie
Sociale dienst

Burgerhuis

Administratief Centrum 2
9340 Lede


Tel:  053 80 20 22
E-mail

Openingsuren

 Dag

Openingsuren 

 Maandag

 9 tot 12 uur

 Dinsdag

 9 tot 12 uur

 Woensdag

 9 tot 12 uur

 Donderdag

 9 tot 12 uur

16 tot 19 uur

 Vrijdag

 9 tot 12 uur