Naar inhoud

Budgetmeter

budgetmeter

Wat is een budgetmeter?

Een budgetmeter is een gas of - elektriciteitsmeter die werkt met een oplaadbare budgetmeterkaart. De kaart moet eerst opgeladen worden. Dit betekent dat je de gas/elektriciteit die je wil gebruiken vooraf betaalt. Het is te vergelijken als winkelen, eerst betalen dan krijg je gas/elektriciteit.

Waneer je de kaart in de gleuf van de budgetmeter steekt krijg je gas/elektriciteit tot het bedrag op je kaart op is. De gastoevoer/stroom valt in dat geval niet onmiddellijk uit. Je geniet ook van een hulpkrediet, dat minstens 7,5 euro bedraagt. De budgetmeter zal aanduiden dat het hulpkrediet in gebruik is. Op dat moment is het de hoogste tijd om je kaart te gaan opladen.

 

Hoe kan ik mijn budgetmeterkaart opladen? 

Om je budgetmeterkaart op te laden betaal je eerst naar eigen mogelijkheden een bedrag aan je leverancier. Je kan hiervoor naar de bank gaan maar je kan ook gebruik maken van de betaalterminal in het gebouw van de sociale dienst ( Kasteeldreef 50):

  • Tijdens de algemene openingsuren van de sociale dienst: elke werkdag van 9 uur – 12 uur en op donderdaggavond van 16 uur tot 19 uur.
  • Daarbuiten is de mogelijkheid tot oplading ook gegarandeerd elke werkdag tussen 13 uur en 16 uur ( behalve op vrijdagnamiddag). Omdat er dan gewerkt wordt achter gesloten deuren, moet je je eerst aanmelden via de parlofoon aan de ingang.

Voor het opladen van de budgetmeterkaart kan u vanaf augustus 2015 ook terecht in sportcomplex de Ommegang, Ommeganglaan 60A te Lede. Het sportcomplex is doorlopend toegankelijk van 9 u tot 23u30, ook tijdens weekends.

Opgelet: Op feestdagen en lokale verlofdagen kan er niet worden opgeladen.

Opgelet: bij het OCMW en in de sporthal kan je de oplading enkel betalen via bankcontact. Cash-betalingen zijn niet mogelijk. Daarnaast kan de oplading in het OCMW ook gebeuren na voorlegging van een overschrijvingsbewijs of een bewijsje van een betaling via postrekening. 

 

Wat zijn de voordelen van een budgetmeter?

De budgetmeter heeft als voordeel dat je, zolang de budgetmeterkaart, is opgeladen, over het volle vermogen van gas/elektriciteit kan beschikken. Door het feit dat je de kaart regelmatig moet herladen, ben je je meer bewust van je gebruik en je gebruikskosten. Hierdoor ga je meer nadenken over de manier waarop je met energie omgaat  en kan je de energiekosten beter onder controle houden.

Praktisch

Administratie
Sociale dienst

Burgerhuis

Administratief Centrum 2
9340 Lede


Tel:  053 80 20 22
E-mail

Openingsuren

 Dag

Openingsuren 

 Maandag

 9 tot 12 uur

 Dinsdag

 9 tot 12 uur

 Woensdag

 9 tot 12 uur

 Donderdag

 9 tot 12 uur

16 tot 19 uur

 Vrijdag

 9 tot 12 uur

Meer info