Naar inhoud

Woonzorgcentrum Markizaat

Markizaat

Voorstelling
Woonzorgcentrum Markizaat werd geopend in januari 2015 en biedt plaats aan 93 bewoners. Er zijn drie woongelegenheden voorzien voor kortverblijf. Het gebouw is gelegen in het parkdomein Markizaat in het centrum van de gemeente Lede, op wandelafstand van het marktplein en het station.
Het woonzorgcentrum richt zich op alle ouderen, ongeacht hun levensovertuiging, voor wie thuis wonen niet meer haalbaar is, zelfs met inschakeling van mantelzorg en thuiszorg.
Wij willen binnen ons woonzorgcentrum een huiselijke omgeving creëren waar de bewoners zich goed voelen en bezoekers welkom zijn.
Het Markizaat beschikt over een beschermde afdeling waar personen met dementie aangepaste zorg en aandacht krijgen. Deze afdeling heeft een afgeschermde binnentuin waar bewoners veilig van de buitenomgeving kunnen genieten.

Bijkomende info over de missie en visie van het woonzorgcentrum vind je hier

Kamers
Iedere bewoner verblijft in een kamer die volledig bemeubeld is en aangepast aan de noden van de bewoners. Elke kamer is voorzien van een televisietoestel, koelkast, kleerkast, hoog-laagbed, geriatrische zetel, tafel en stoel. Iedere kamer beschikt over een eigen sanitaire ruimte met toilet en lavabo.

Werking
Kenmerkend voor onze werking is de leefgroepwerking. Per verdieping werken er steeds 2 leefgroepen samen. Elke leefgroep heeft een ruime en centraal gelegen woonkamer met kitchenette. De kleinschaligheid van een leefgroep is bevorderlijk voor sociale contacten tussen bewoners onderling en met het personeel. Het zoveel mogelijk benaderen van het familiale leven en het zich ‘thuis-voelen’ staan centraal. Familie of bezoek zijn ook hier steeds welkom.
Elke leefgroep heeft zijn eigenheid en is aangepast aan de mogelijkheden (of eventuele beperkingen) van de bewoners. Animatieactiviteiten, ergo- en kinesitherapie worden afgestemd per leefgroep.

Een bewoners- en familieraad verzekert je van de nodige inspraak in je nieuwe leefgemeenschap.

Dagprijs
De prijs per dag is vastgesteld op 67,08 euro. Volgende diensten zijn inbegrepen in de dagprijs: inrichting en uitrusting van de kamer, alle maaltijden (inclusief dranken tijdens de maaltijd), verpleging en verzorging, onderhoud van de kamer, gebruik bedlinnen en onderhoud ervan, incontinentiemateriaal, ergotherapie, animatieactiviteiten, basis toiletartikelen (zeep, shampoo, tandpasta), kinesitherapie (enkel voor RVT bewoners) en kabelaansluiting.
Zijn niet inbegrepen in de dagprijs: remgeld voor dokter en medicatie, persoonlijke bijdrage ziekenfonds, ziekenhuisfacturen, kapster, pedicure, huur van medisch materiaal, wassen persoonlijk linnen, telefoon, -abonnement en gesprekskosten, persoonlijke verzekeringen.

Informatie en aanvragen
Voor verdere inlichtingen en/of aanvragen kan je terecht bij:
• de directie, Natasja Van Bijlen: 053/60 12 03
• de maatschappelijk werker, Sabrina Vandenbussche: 053/60 12 09
of na voorafgaande afspraak ter plaatse. 

Stages
Wens je stage te lopen in WZC Markizaat? Neem dan contact op met Sabrina Vandenbussche 053/60 12 09 of sabrina.vandenbussche@ocmw.lede.be.

 

 

 
 

 

 

Waarvoor kan je op deze dienst terecht?

Praktisch

Administratie
Woonzorgcentrum Markizaat

Willem de Bettelaan 2 
9340 Lede


Tel:  053 80 39 14
Fax:  053 80 48 74
E-mail

Meer info